U bent van harte welkom om onze school te komen bekijken. Voor een rondleiding of inschrijving kunt u telefonisch een afspraak maken of gebruikmaken van onderstaand contactformulier. 

Naar onze contactgegevens

Aanmelden en inschrijven

Bekijk de video 'Aanmelden en inschrijven basisschool' van de Gemeente Amsterdam. 

Voor het eerst naar de basisschool
Als een kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Op vrijwel alle Amsterdamse basisscholen gaat het aanmelden en het toedelen van de plaatsen op dezelfde wijze.

Aanmelden voor de basisschool
Rond de derde verjaardag van uw kind ontvangt u van de gemeente Amsterdam het aanmeldformulier voor de basisschool en een brochure met uitleg over het toelatingsbeleid. U meldt uw kind aan door dit aanmeldformulier in te leveren bij de school van uw eerste voorkeur.

Voorrangsscholen
Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde (deelnemende) basisscholen. Welke scholen dat zijn, wordt bepaald door de loopafstand tussen het officiële woonadres van een kind en de scholen. Wanneer u op schoolwijzer.amsterdam.nl het woonadres én de geboortedatum van uw kind invult, ziet u of onze school voor uw kind een voorrangsschool is.

Wat moet u doen?
Als De Botteloef uw eerste voorkeur is, lever dan het aanmeldformulier (geen kopie of scan) op onze school in. In onze schoolgids leest u onder 'Praktische informatie A-Z' welke stappen u moet ondernemen om uw kind bij ons in te schrijven. 

Naar onze schoolgids 

Zorg dat u na de stedelijke plaatsing uw kind op tijd inschrijft. Uw kind heeft pas daarna definitief een plaats op onze school; de officiële inschrijving volgt zodra het 4 jaar is en op school begint.

Sluitingsdata voor het aanmelden van 4-jarigen:

  • kinderen geboren tussen 1 mei 2020 en 31 augustus 2020    sluitingsdata op 2 november 2023
  • kinderen geboren tussen 1 september 2020 en 31 december 2020  sluitingsdata op 7 maart 2024
  • kinderen geboren tussen 1 januari 2021 en 30 april 2021  sluitingsdata op 6 juni 2024
  • kinderen geboren tussen 1 mei 2021 en 31 augustus 2021  sluitingsdata op 7 november 2024


Meer informatie

Voor vragen over het toelatingsbeleid kunt u ook terecht bij de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen) tel. 020 716 3801 of toelatingsbeleid@bboamsterdam.nl. Op de website van het BBO bboamsterdam.nl vindt u ook meer informatie over o.a. de beschikbare capaciteit en de resultaten van de afgelopen plaatsingen.