Op de Botteloef vinden we bewegen en gezonde voeding erg belangrijk. Het verbetert niet alleen de gezondheid, vitaliteit, fitheid en motoriek van leerlingen, maar ook hun sociale relaties en schoolprestaties.

De kinderen krijgen twee keer per week gym van een bevoegde vakleerkracht in onze inpandige gymzaal. Meerdere keren per jaar worden externe trainers ingezet om de kinderen een specifieke sport aan te leren zoals tafeltennis, judo of volleybal. Onze vakleerkracht gymnastiek is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen. Een eventuele ontwikkelingsachterstand kan in een preventieve screening tijdig worden gesignaleerd. Op basis daarvan worden in groep 3 en 4 Motorische Remedial Teaching-lessen (MRT) aangeboden.

Wij nemen deel aan het Jump-in scholenprogramma van de gemeente Amsterdam. Met dit programma zorgen wij voor een gezonde leefstijl op school en afspraken over voeding en bewegen. Daarnaast verzorgen we, in samenwerking met Stichting Onderwijsgezond, wekelijks een gezonde warme maaltijd voor de hele school. Deze wordt onder leiding van een professionele kok samen met leerlingen uit de bovenbouw gemaakt.