Op De Botteloef vormt kunst en cultuur een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Kinderen maken kennis met de disciplines dans, drama, beeldend, muziek, erfgoed en letteren. De kunstvakken zijn niet alleen leuk, maar helpen de leerlingen ook bij de ontwikkeling van zelfvertrouwen, concentratievermogen en plezier. Ze leren door te zien, te voelen en te ervaren. Bovendien worden hun creatieve vaardigheden en talenten aangesproken.

We zijn trots op de grote diversiteit aan activiteiten die wij de kinderen kunnen aanbieden. Zo is er binnen de school het Leerorkest gevestigd waar ieder kind een instrument leert spelen en krijgen de kinderen wekelijks les in creatief schrijven bij het Schrijflab. De Botteloef beschikt over een atelier, muzieklokaal en een toneel met professionele verlichting waar we ook voorstellingen kunnen ontvangen.

Er worden regelmatig vakleerkrachten ingehuurd voor verschillende disciplines en excursies georganiseerd naar theaters en musea. We integreren de onderwerpen en activiteiten zo veel mogelijk met andere vakken en leerdoelen.